Най-иновативните продукти и услуги, представени на българския пазар през последните 18

...
Най-иновативните продукти и услуги, представени на българския пазар през последните 18
Коментари Харесай

Наградите Продукт на годината отличиха иновациите на българския пазар

Най-иновативните артикули и услуги, показани на българския пазар през последните 18 месеца, бяха отличени снощи на финала на състезанието " Продукт на годината 2019 ". Надпреварата се провежда в България за трета поредна година. Носителите на нейните оценки получават интернационално разпознаваемото алено лого с надпис " Избран артикул на годината " (Voted Product of the Year), което да слагат върху опаковките си и маркетинговите материали през идната година. 

Програмата започва през 1987 година и е учредена от френския бизнесмен Кристиян ле Брет, дълготраен маркетингов шеф в L`Oréal. Той основава тази неповторима маркетингова концепция с цел да насочи потребителите към най-хубавите нови артикули. В продължение на 32 години тя сполучливо се осъществя в над 40 страни, в това число и на всички основни пазари: Англия, Франция, Съединени американски щати, Канада, Индия, Южна Африка и Австралия, а от юли 2016 година е към този момент и в България.

В " Продукт на годината 2019 " в България за трети път се състезаваха десетки нови и новаторски артикули и услуги, стартирани на пазара в страната от огромните интернационалните компании и от българския бизнес. За задачите на състезанието, кандидатурите бяха разграничени в 25 категории. От всяка категория бе излъчен единствено по един победител след извършен самостоятелен потребителски избор, проведен от Nielsen Bulgaria измежду 2000 респонденти, по уникална методология.

За да вземат участие в състезанието, продуктите и услугите на фирмите трябваше да показват нововъведения в една или допълнително от следните характерности: функционалност, дизайн, опаковка, състав и др. Кандидатствалият продукт/услуга можеше да бъде изцяло нов, или може да е добавена потребна иновация към към този момент действителен продукт/услуга (нова съставна част, формула, нова функционалност или по-добра опаковка). При услугите това може да бъде или нова, или усъвършенствана версия на към този момент съществуваща услуга.

Не е наложително нововъведението да е революционна, задоволително е да прави живота на потребителите по-добър, по-лесен и по-здравословен.

Световният конкурс " Продукт на годината " се организира годишно във всички страни с една и съща цел: да насочи хората към най-новите оферти на пазара и да отличи производителите за качеството и нововъведенията, осъществени от тях. Наградата е мощно обръщение към потребителите и дистрибуторите, както и ефективно средство за поощряване на продажбите.

" Успехът се дължи на два основополагащи правилото: премиите са правилен ориентир за потребителите да създадат най-хубавия избор измежду стотиците нови оферти, стартирани всяка година на пазара, и са основани напълно на потребителския избор. Червеното лого " Продукт на годината "  е знак за самостоятелна рекомендация за потребителско доверие. Това е основен инструмент, който фирмите ловко употребяват като мощно маркетингово обръщение за поддръжката на своите нови и новаторски артикули и за поощряване на продажбите. Според независмото национално представително изследване на Nielsen Bulgaria, единствено за две години известността и доверието към логото от страна на потребителите е доста и бележи възходяща наклонност ", коментира Ралица Бехар, представител на " Продукт на годината "  за България.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ  в " Продукт на годината 2019 " за България може да видите в формалния уебсайт на състезанието, ТУК. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР